donderdag 25 oktober 2012

Susanne's Hutspot

Gisteren een lekkere hutspot gemaakt.
Helaas was het al op voordat het op de foto stond.


Ingrediënten:
300 gram aardappel
400 gram wortel
1/3 knolselderij
2 uien
20 gram boter
zout
verse zwarte peper

Bereidingswijze:
Lang geleden is mij verteld dat als je al deze ingrediënten samen in een pan doet het langer erover doet om gaar te worden. Aangezien het gisteren al aan de late kant was, had ik weinig zin om uit te testen of dit ook werkelijk zo is. Mijn oplossing; de wortelen in de pan en de rest in de stoompan erboven.

Snijd de aardappel, wortel en knolselderij in kleine stukken.
Snijd de wortels iets groter gesneden dan de rest, waardoor deze meer gaartijd nodig hebben. Doe de wortels in een pan met kokend water. De rest van de groente gaan in de stoompan erboven. Snijd de uien in halve ringen en voeg de uien bij de overige ingrediënten in de stoompan.

Laat het geheel ongeveer 20 minuten koken en stomen.

Giet de wortels af en voeg de aardappel, knolselderij en ui toe.
Stamp het geheel door elkaar en meng er een klontje roomboter door.
Breng het gerecht verder op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper.

Serveer het met vegetarische rookworst, pittige worst of mini burgers.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...