vrijdag 6 juli 2012

Yoghurt Rozijnen Brood

Yoghurt Rozijnen Brood met kruiden!

Susanne Kookt!
Yoghurt Rozijnen Brood

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

425 g volkorenmeel
1 tl 5-spices kruiden
1/8 tl kruidnagel (gemalen)
1/2 tl venkelpoeder
9 g zout (minder is zeer aan te raden, zie notitie)
1 1/2 el honing
110 g water
184 g roeryoghurt
1/2 tl citroentje
22 g boter
4,2 g gist
100 g rozijnen


Bereidingswijze:

Neem 100 g rozijnen en was de rozijnen even kort, zodat ze goed schoon zijn, maar zich nog niet helemaal hebben vol gezogen.Weeg de ingredienten verder af en doe ze in de bbm.

Notitie: Ik vond het brood vrij zout smaken. Ik denk dat ik de volgende keer het met een grammetje zout gebruik voor dit recept.

Susanne Kookt!
Yoghurt Rozijnen Brood
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...