woensdag 18 juli 2012

Fruit Koekjes


Susanne kookt!
Gebakken Fruit Jelly Koekjes

Ingrediƫnten:

(klik op het woord om naar het recept te gaan)
1 recept voor volkorenkoekjes
1 recept voor fruit jelly of fruitjam als je geen zin of tijd hebt om fruitjelly te maken

Bereidingswijze:

Maak de fruitjelly van te voren, zodat deze goed kan afkoelen opstijft.

Maak het recept voor volkorenkoekjes.
Voor een speciaal effect kan je er nog voor kiezen om een deel van het deeg met cacao te kleuren.

Steek met bijvoorbeeld een bloemvormig vormpje bloemetjes uit het koekjesdeeg.
Leg de helft van de gemaakte bloemen op een met bakpapier bekleede bakplaat.
Neem de andere helft van de koekjes en steek met een kleine ronde vorm of met een appelboor kleine rondjes uit.

Plak nu 2 bloemetjes op elkaar. Een heel bloemetje met daarop een bloemetje met een gaatje in het midden.

Susanne Kookt!

Neem een beetje fruitjelly en vorm tussen 2 natgemaakte vingers een  balletje. Duw het balletje een beetje plat. Leg hem als hij de gewenste grootte heeft in het hart van de bloem.

Doe dit voor alle koekjes.

Bak de koekjes af op 160 graden hetelucht oven, voor 15 minuten.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...