zaterdag 7 juli 2012

Appeltaartijs

Appeltaartijs!





Ingrediënten:

Het ijs:
1 beker roeryoghurt
4 el honing
2 el kardemon
100 g walnoten

De appelsaus:
2 appel
40 gram boter

Bereidingswijze:

Pak een schaal of nog beter een hoge bak. Ik heb grootverpakkingen van toetjes gebruikt, lekker handige 'grote' emmers. Leg er een natgemaakte kaasdoek of anders een theedoek of zakdoek overheen. Fixeer deze met een elastiekje, zodat je je handen verder vrij hebt straks.

Giet de yoghurt erin en laat deze uitlekken. Dit kan je in een hele nacht laten doen in de koelkast, of voorzichtig een handje te helpen door de doek weer bij elkaar te nemen en boven een wasbak of emmer het vocht heel voorzichtig eruit te knijpen. Pas wel op; als je te hard knijpt zal de yoghurt eruit lopen of eruit schieten!

Als de yoghurt dik is en van het meeste vocht ontdaan, doe je de honing en de kardemon doorheen. Proef even of het goed op smaak is, zo niet dan doe je er een beetje meer kardemon of honing door. Schep het geheel in een bak die in de vriezer kan. Vervolgens breek je de walnoten in stukjes en roer je de walnoten door de yoghurt.

Zet de bak in de vriezer, na een paar uur even goed doorroeren. Als het goed is is je ijs binnen 6 tot 8 uur helemaal bevroren en klaar om opgegeten te worden.

Maak ondertussen vast de appelsaus.
Schil de appels en snijd deze in stukjes. Verwarm in een pan de boter.
Doe de appelstukjes in de pan als de boter is gesmolten en stoof de appeltjes gaar. Je kunt op het laatst nog wat roomkaas er doorheen roeren.  De saus naar wens glad pureren of juist met stukjes serveren. De saus kan ook warm worden opgediend. Wees dan wel voorzichtig met je ijs, anders smelt het van je bord af ;)

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...